R8 ROMANIA
Forum dedicat posesorilor de Dacia 1100 - R8 - R10 .....
Lista Forumurilor Pe Tematici
R8 ROMANIA | Reguli | Inregistrare | Login

POZE R8 ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Dulci-k Profile
Femeie
22 ani
Giurgiu
cauta Barbat
22 - 45 ani
R8 ROMANIA / Retete culinare numai la gratar!!! / Secretele unui gratar de succes!  
Autor
Mesaj Pagini: 1
B20EZU
SEF TARLA

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 676
Pai hai sa o luam cu inceputul:
-lemnele de foc trebuie sa fie de esenta(dud,salcam,cires, mar--care sunt cele mai bune);A NU se folosi lemnul de brad sau rasinoase deoarece carnea va avea gust de tamaie.Pentru cunoscatori se pot folosi ciucalaii sau pe intelesul dvs. ceea ce ramane dupa ce mancati porumbul,acel stulete care va da un gust de neegalat oricarui tip de friptura;
-jarul se va lasa sa se linisteasca pana cand se va asterne un strat de cenuse deasupra carbunilor, atunci este un jar optim pentru friptura;
-jarul va fi distribuit uniform sub gratar la o distanta care sa nu depasesca 5-6 cm;
-In prealabil trebuie lasat gratarul sa se arda putin pentru a ajunge la temperatura optima(Gratarul va fi pus inainte de stingerea flacarii formate desupra carbunilor ptr a se putea incinge) si apoi uns cu grasime de porc, vita, oaie, orice gasiti.
-friptura nu trebuie sa aibe o grosime mai mica de 1cm si nu mai mare de 2 cm ptr ca riscati fie sa se arda fie sa fie cruda la mijloc;
-niciodata NU se va pune sare pe carnea ptr fript deoarece se va intari, sarea va fi adaugata dupa coacere,exceptie facand pestele care trebuie frecat cu putina sare inainte de frigere;
-trebuie sa aveti in permanenta un bidon cu apa langa voi in cazul in care se aprinde jarul ptr a putea fi domolit; si o bere optional(ptr cei insetati );
-ptr friptura de berbecut sau pastrama se va stopi  din cand in cand pe fiecare parte cu vin rosu ptr a se fragezi in timpul frigerii;
-ptr friptura de pui se va avea in vedere crestarea transversala a pulpelor, piptului ptr o coacere uniforma;
-ptr friptura de peste, pestele se va cresta transversal daca are peste 1,2 kg asta dupa ce a fost eviscerat si curatat de solzi, se va sara si se va face pana carnea din interiorul lui va avea culoarea alba;
- ptr friptura de porc se va avea in vedere doar grosimea carnii nu mai mare de 2 cm si nu mai mica de 1 cm,la fel NU se sareaza carnea, se poate stropii si  cu vin ptr fragezire;
-ciupercile se vor pune pe gratar si se vor coace conform retetei;
-micii se vor face mai ''in sange'' , ei vor fi gata cand veti pune mana pe ei si vor fi semi-moi comparativ cu densitatea pastei de mici din care au fost formati;
-Veti avea nevoie de asemena si de un cutit bine ascutit si de o furculita cu coada ptr gratar, ustensile care vor fi folosite atat ptr a vedea daca carnea este gata cat si ptr intoarcerea ei pe gratar,aranjarea jarului;
pentru mici e bine sa aveti o spatula sau foarte bine un cleste ptr intors micii;spatula va fi folositoare cand se vor lipii de gratar(fapt datorat fie de un jar ff incins sau lipsa seului din carne).Spatula trebuie sa fie  destul de flexibila pentru a putea ''dezlipii'' micii de pe gratar fara sa-i rupeti. Eu am facut o spatula dintr-un spaclu de gled care este foarte flexibil.


_______________________________________
NU E TREN PRECUM METROUL,PLACERE CA LIBIDOUL SI MASINA CA RENO-UL!

pus acum 17 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la